Finalemente!

Nu har äntligen projektet som jag arbetat med under hösten ägt rum, avklarats och avslutats! Uppdrag24 - som är en tävling för Kalmars högskolestudenter med syfte att utveckla och förbättra Kalmar på något vis - handlade i år om att förbättra Kalmars olika kustlägen.

Alla sex lag som arbetade under 24 timmar kom fram med toppenidéer och flera utav dem kommer att realiseras - förhoppningsvis inom snar framtid. Jag ska puscha på kommunen och Destination Kalmar så att vi nu gör verklighet av idéerna som de duktiga studenterna på Kalmar Högskola bidragit med!

Vinnarlaget vann en resa värd 30,000 kronor, och så här glada såg de ut efter prisutdelningen i fredags:


"Team Slottsfjärden" vann med sina idéer som bland annat bestod av att skapa en belyst strandpromenad längs med hela Slottfjärden!

GRATTIS!

Jag känner mig själv stolt över att dygnet gick så pass bra som det ändå gjorde, och ska bli så spännande att se Kalmars olika kustlägen förändras till det bättre!

A night out.

Det är intressant - då man är en så pass analyserande människa - att man inte har förmågan att sugas in i atmosfären som infinner sig under en utekväll på en nattklubb en lördagkväll!

Jag har haft en av de roligaste kvällarna någonsin, men ändå är man klart medveten om vad som egentligen sker. Det finns vissa personer som säger de ljuvaste komplimangerna så nästan en som jag som är förlovad smälter. Men - det faller ganska snabbt då samma människa talar med ett stort antal tjejer under kvällen, och samma käft säger förmodligen likvärdiga meningar till dem alla. Man får under dessa omständigheter ha medlidande för de stackars tjejer som inte förstår detta.

Det var också intressant att se de desperata försök att få sällskap under nattens sena timmar då jag och en vän stod kvar på dansgolvet istället för att stå i en "oändlig" (säkert inte alls så stor i jämförelse med andra) garderobskö. Jag finner inte ens ord för de beteenden som sker. Men, jag kan tänka mig att många kan se händelseförloppen framför sig.

Trots all medvetenhet och granskande ögon under kvällen så har jag haft så sjukt kul! Det har varit en sjuk kväll, med sjuka händelser och med en allmänt sjuk touch - och..jag önskar faktiskt inte på något sätt att något hade varit friskare!

Home sweet what?

..ibland känner jag mig som det stackars fåret i Tele2-reklamen. På riktigt! Egentligen förstår jag inte varför, men allt är inte skapat för att förstås i den här världen, tydligen! Inte för att jag är billig, svart, ullig eller bräker - men något är det. Undrar vart jag ska ta vägen för att hitta "hem"? Ska kanske leta lite till våren. Will see!



Ännu mer visdom.

Jahopp! Då var det dags att utöka sin visdom och få lite smärta på köpet. Jag talar självklart om de jäkla visdomständerna!! Kan de inte bara komma upp en i taget och sedan sluta?

Nänä.

De ska komma upp litegrann på högra nedersidan, sedan lite på vänstra ovansidan, sedan på högra nedersidan igen osv, osv.

Alltid är de på väg upp när man har som mest att ta tag i och behöver sin fulla fokus och kontroll. Men, det kanske är dessa erfarenheter som utökar ens vidom? Får väl se det på det sättet.

Just nu är jag i alla fall inte det minsta sugen på att besöka herr tandläkarn. Väntar till efter helgen, sen kanske jag tar mig i käften och bokar en tid - fast då lär det väl gå över precis innan man ska dit!



Aouch!

Ny vecka - nya tag

Okej! Det är nu det gäller. Det är nu det avgörs. Kommer det att gå, eller inte? Kommer jag hinna med allt och få allt att fungera? Usch, just nu vet jag inte men det är dags att jag sätter igång!

Be yourself.


Bad Luck.

Jaaag kooommer bliii toookig! På riktigt. Snart. Varför? Ja, det finns inte utrymme eller motivation i mig för att förklara. Det är snart ett faktum om allt fortsätter så här - så snälla, få det att sluta!

Anmälan is closing in.

Börjar bli lite nervös. Det projektet jag arbetar med öppnar portarna för anmälan inatt kl 00:00! Projektet heter Uppdrag24 och är ett projekt i tävlingsform där vi på Drivhuset samlar tvärvetenskapliga grupper med studenter som under ett dygn arbetar med ett idéutvecklingskoncept. De skall helt enkelt ta fram nya och fräscha idéer kring ett case - och idéerna baseras på ett uppdrag som på något sätt skall utveckla Kalmarregionen. I dagsläget är det hemligt. Vi kommer inte presentera "uppdraget" förrän evenemanget startar den 20 november.

Det finns 36 platser och jag hoppas, hoppas att de tar slut snabbt som attan!! Annars blir det klassinspring & marknadsföring till tusen med mina två praktikanter som ska komma hit till oss nästa vecka!

Men, får invänta tolvslaget och se om anmälningarna droppar in eller ej. Exiting! Hade jag inte arbetat med det så hade jag riktigt gärna velat vara med (min kollega Johan också)  - så kul kommer det att bli!

Whaaaa! - *hålla tummarna, hålla tummarna*


Jag & Johan painted in Manga (made by Kristian Ström)

Dancing in the air.

Jag älskar att dansa. Har alltid gjort, kommer alltid att göra. "So you think you can dance" var helt otroligt denna säsong. Ibland grät jag till och med och hade rysningar flera gånger per avsnitt. Men, min favorit är nog ändå den här, både på grund av dansen & musiken;


Snabba shots.

Och då menar jag inte proviva eller en alkoholhaltig en (som man visserligen kan behöva vid mingelfotande), jag menar såklart bildshots. Gick bara en snabb vända, och snabbare kunde det ha gått. Jag traskade först iväg till stället som ligger längst bort, och sedan är det inte ens öppet! Typiskt. Kunde jag väl tänkt på i förväg? Och - vad har hänt? Förr var alla ställen öppna på onsdagar vad jag kan minnas.

Till sist var jag inne på Bistro Bar. Det var ett tag sedan jag var där, och det är en salig blanding på folk, vilket är trevligt. Heta brudar (kanske på grund av outfiten, och en högre skala av porrighet än tidigare) men ändå, blandat med några som ser ut som borttappade utbytesstudenter som ännu inte gått en shoppingrunda sedan de kom hit. Dessutom var det en hög majoritet av killar. Fast, det beror förmodligen på de ovan nämna brudarna..:) Det är intressant att killar fortfarande inte förstår att det som är hett på nattklubben - inte alltid är hett i "verkligheten". Nej, nu ska jag inte diskutera sådant - är inte ens min grej! Det var denna onsdagkväll!

Nu är jag hemma och det ska bli sååå skönt att sussa nu! Natti natt!

Haha..

..kan verka som om jag gör smygreklam för Provivaprodukter men så är det ju inte! Jag hoppas bara på att "magens bästa vän" kan hjälpa en stressig liten dam på traven..:)

Entreprenörskap, Inspiration & Brasilianska Delikatesser

Ja - det är vad kvällens tjejkväll som vi på Drivhuset anordnade bestod av. Oerhört trevligt och gott var det! Vi fick lyssna på de kvinnliga företagarna Ana Emilia Klasson som driver Bazaar Food & Hanne Lindqvist på Nallebudet & Co. Jag hoppas att många av tjejerna blev inspirerade - för det blev jag, som alla gånger. Nu jäklar måste jag sätta igång med mina idéer. Vänta bara. Snart så. Nu ska jag i alla fall förbereda mig för att dra ut och mingla och fota lite halvsliriga folk. Orkar jag det? Tveksamt, men it's got to be done. Do it, Do it! (som Ben Stiller säger). Tjohej!

Ska bara ta en provivashot innan jag beger mig, det blir min lill-lördag det. Men - en shot är det ju i alla fall!..;)

Hutt, hutt!

Poor little Belly

Stressmage? Nja, min mage fick snarare en panikattack igår. Ska tillföra den lite snälla bakterier och försöka äta något någorlunda bra idag.



- Go Proviva, go!

Jag upprepar..

"Hoppet är det enda man har kvar", säger Elfsborgs målvakt inför Kalmar FF:s sannolika, men i sådana fall marginella vinst.

Det är samtidigt intressant att se hur närheten till ett SM-guld kan bringa någon form av gemenskap i den annars ytliga staden Kalmar..

Soffpotatis, proviva & hopp

Haha, satt i soffan och kråmade mig över min magont som fortfarande inte gått över när jag skulle klia mig över halsen. Då råkade jag klia lite längre ner och blev förvånad över hur stor min BH hade blivit. Shit, har brösten krympt bara sådär blev min tanke! Men, jag hade bara knäppt upp den! Ibland är man lite förvirrad. Känner mig lite frossig så är säkert feber som spökar. Sambon gick  ner till konsum och skulle köpa proviva-dryck åt mig. Jag hoppas att denna lilla vän till magen kan  hjälpa mig så att jag kan gå pigg & kry till arbetet imorgon.

Såg precis att KENT ger ut en box, musik och annat mellan 1991-2008. Ja, vilka minnen man har till den skivan. Känslosamt är väl det minsta man kan säga om deras musik. Den person som jag under högstadiet i stort sett satt ihop med lyssnade ofta på dem. Under den perioden kallades vi för "rumpa & kalsong" (tydligen ett grekiskt ordspråk). Tyvärr, tyvärr är hon inte längre i livet - ett val man kan säga att hon själv tog. Mörkrets makter är ibland för starka för oss människor. Jag önskar att jag hade träffat henne mer de sista åren. KENT symboliserar en tid i mitt liv just på grund av hennes fascination av dem. Jag gillar KENT, men ibland kan jag tycka att musiken är lite mörk. Vi behöver bli lite mer positiva. Hopp är ett ledord i Obamas valkampanj, och vinner han valet trots rasfrågan som kan ligga dold bland opinionerna är detta säkerligen ett ledord som blir starkare för många! Låt oss hoppas det..

No, no not sick!

Sitter på jobbet och börjar bli lite orolig. Det känns som om jag håller på att bli sjuk, vilket vore det värsta som kunde hända då jag inte har tid med det! Går kräksjukan fortfarande? För antingen är det den som är på väg (ja det suger sådär illa som det verkligen gör när det är på gång), eller så var det maten jag åt idag. Igår fick sambon nämligen en matlåda med lasagne från sin mormor och då det var så pass mycket kunde jag ta med mig lite till jobbet också. Man tackar ju knappast nej till färdiglagad mat som inte är halvfabrikat. Däremot så hade jag en liten ond aning när jag hade värmt upp lasagnen på jobbet för tyckte den luktade lite suspekt (kan enbart bero på mig då jag är lite känslig när det kommer till sånt här). Det slutade i alla fall med att jag inte åt så mycket, utan gick istället och köpte en smörgås. Så, det jag vill komma fram till är att det kan vara maten - vilket jag hoppas på!

En helsikes fredag

Inför helgens Halloweenfest så lyckades peruken faktiskt komma, men inte linserna!  Fast, det räckte med en förändrad frilla till slut (och så lite smink förstås)!



Fredagkvällen firades hemma hos Anna & Robban, och damen i fråga gjorde ett djävulskt arbete för att bjuda på läckerheter som:

  • Torkade häxtungor
  • Hjärnsnittar
  • Gravjordsmuffins med likmaskar
  • Avhuggna knaperfingrar
  • Blod- och draksnorsdipp
  • Spökbål
  • Häxgryta

         


Lägenheten var fylld utav varelser och här har ni värdinnan samt sambon min som är en riktig clown:



Tre ytterligare skumma typer:





Trots den inte fullt så gemytliga framtoningen av festen så hade vi riktigt trevligt. Det var skoj att se så många zombies, draculas och djävular sjunga schlager och dansa loss!


A great night

Har verkligen haft en av de bästa kvällarna någonsin ikväll! Bra människor, schysst musik & en underbar stämning! Med små medel kan händelser göra en enkel sak helt underbar! Tack alla för ikväll!

Agge & Jag

RSS 2.0